ΣΚΟΠΟΣ


Στην "Υπατία Multimedia" ανήκουν τα δύο brand names «Moto-Press» και «Da Vinci». Πρόκειται για δύο θεματικές ενότητες εντελώς αντίθετες ως προς το περιεχόμενό τους.

Το «Moto-Press» ασχολείται αναλυτικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών, το περίφημο MotoGP.

Το «Da Vinci» (που -ειρήσθω εν παρόδω- είναι υπό κατασκευήν) πραγματεύεται θέματα μουσικής (σύγχρονης και παλαιότερης), όπως επίσης και ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας.


ΓΙΑΤΙ «ΥΠΑΤΙΑ»;


Η Υπατία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Σε μια εποχή αυστηρά «ανδροκρατική» όρθωσε το επιστημονικό της κύρος και την πολυσχιδή της προσωπικότητα, φωτίζοντας νέα λαμπρά μυαλά της εποχής.

Μαθηματικός, φιλόσοφος, αστρονόμος, συγγραφέας και εφευρέτης η ίδια, αφιέρωσε την σύντομη ζωή της στην προχωρημένη έρευνα της αστρονομίας, των μαθηματικών, της μηχανικής και της φιλοσοφίας.

Ήταν διευθύντρια της νεοπλατωνικής σχολής στην Αλεξάνδρεια.

Παρήγαγε τεράστιο έργο το οποίο δυστυχώς δεν διασώθηκε, παρά μόνον ένα πολύ μικρό τμήμα του.

Ο αστρονομικός κανών, οι Απολλώνιοι κώνοι, ο σχολιασμός των μαθηματικών έργων του Διόφαντου, ο σχεδιασμός του αστρολάβου και του υγρομέτρου υπήρξαν μερικές από τις ενδελεχείς μελέτες της…

Κάθε εποχή έχει τις προκαταλήψεις της, τους φανατισμούς της και την αγριότητά της και η Υπατία υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των προηγουμένων.

Κατόπιν σειράς συγκυριών και απρόβλεπτων συμπτώσεων κατέληξε το θύμα άγριου λυντσαρίσματος, κατά την διάρκεια του οποίου φανατισμένοι Χριστιανοί την έγδαραν και την διαμέλισαν με κοφτερά όστρακα εντός του Καθεδρικού Ναού της Αλεξάνδρειας…

Πρόκειται για την γνωστή ανθρώπινη τύφλα, προϊόν του ακραίου φανατισμού που σχεδόν θριαμβεύει κατά την διάρκεια έκαστης ιστορικής περιόδου…

Προς τιμήν του χαρακτήρα της και του απίστευτου έργου της, λοιπόν, το όνομα αυτού του project.

Γιατί με γοητεύει η στεντόρεια φωνή της για τα πιστεύω της, τα οποία υπήρξαν απόλυτα συνεπή με τις γνώσεις της και το ερευνητικό της έργο.


Τζαννής Χαλκούσης