Και τα μυαλά στα κάγκελα...


Αναβάτες σε νευρική κρίση και μηχανικοί που τα έχουν παίξει όσο οι συνθήκες στην πίστα αλλάζουν κάθε φορά που κοιτάζουν το ρολόι τους.

Το επιζητούμενο grip αποτελεί μαγική εικόνα και ο Miller αναψοκοκκινισμένος δηλώνει: «Να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι να κάνουμε και να την κάνουμε από εδώ σώοι κι αβλαβείς»...

Ένας μήνας συνεχόμενης παραμονής του «τσίρκου» στην ίδια πίστα έχει επηρεάσει αναβάτες και μηχανικούς, οι οποίοι ισορροπούν κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί.

Επώδυνα ωράρια (τελειώνουν από την πίστα τα μεσάνυχτα) και ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες έχουν μετατρέψει την ζωή τους σε κόλαση. Εάν αρχή της μηχανολογίας είναι να μετατρέπεις μια μεταβλητή τη φορά, στο Κατάρ η κατάσταση έχει μετατραπεί σε ρουλέτα των παραμέτρων κι όπου κάτσει η μπίλια με την ευχή ότι θα πετύχει...

Σε μια πίστα όπου βρέχει άμμο όλα είναι πιθανά !
Πάει να πει ότι η ελπίδα υφέρπει... 😎

«Ο αυριανός αγώνας δεν είναι η χρονική στιγμή (διάκρισης). Αύριο θα είμαι ένας rookie που θα προσπαθήσει να έχει μια αξιοπρεπή εκκίνηση, να διαχειριστεί τα ελαστικά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ούτως ώστε να φθάσω στον τερματισμό με περίσσεμα γόμας. Όταν θα με προσπεράσουν θα επιχειρήσω να τους ακολουθήσω για να μάθω περισσότερα. Ένα είναι σίγουρο: θα βελτιώσω τις γραμμές μου και αυτό είναι προς το παρόν το ζητούμενο»...

...τάδε έφη Jorge Martin και δεν παρέλειψε να τονίσει με έμφαση στην χθεσινή συνέντευξη τύπου πόσο τον έχουν βοηθήσει στα εφηβικά του χρόνια ο Aleix Espargaro και ο Vinales, δανείζοντάς του τις δικές τους μοτοσυκλέτες (αφού ο ίδιος δεν είχε) και την προσπάθειά τους να τον μυήσουν στα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης !

Απαιτούν ... κότσια δηλώσεις αυτού του ύφους.

Εν κατακλείδι, ένα είναι σίγουρο: εάν το συνεχίσει έτσι τα επόμενα χρόνια, σίγουρα θα εξελιχθεί στο νέο «big thing» του MotoGP (ταλέντου, απόδοσης, προφίλ, δημόσιας συμπεριφοράς, χαρακτήρα και ήθους συμπεριλαμβανομένων).

Και για να αλατοπιπερώσω λίγο την συνέχεια της αγωνιστικής Κυριακής μας, ολίγη ... μαντική: 😁

Ο crew chief της Honda στο BSB (Βρετανικό πρωτάθλημα Superbikes) ονόματι Chris Pike, παρέα με τον εξαιρετικό freelancer δημοσιογράφο Neil Morrison έχουν μαθηματικοποιήσει μια δική τους φάμπρικα πρόβλεψης του αποτελέσματος.
Για την τιμή των ... αριθμών λοιπόν ισχυρίζονται ότι:
Ο Fabio υπερέχει όλων σε ρυθμό και πολύ κοντά ακολουθούν με την σειρά: Vinales, Zarco και Mir.

Πάμε για προθέρμανση. 😉


[full_Page]