License to Kill 😁

Marc Marquez Δέκα Έξι Grand Prix Αργότερα...


Marcelo Vilares (τοπικός επικεφαλής ιατρός) και Angel Charte (προϊστάμενος του ιατρικού επιτελείου της Dorna) έδωσαν το πράσινο φως στον Marc Marquez για την συμμετοχή του στις αγωνιστικές διαδικασίες του τρίτου γύρου του MotoGP στο Portimao.

 

• Ιδιαίτερα συγκρατημένος στις δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρησή του για Portimao ήταν ο Ισπανός αναβάτης:
«Η διαδικασία επανένταξης είναι χρονοβόρα. Το Portimao είναι απλώς άλλο ένα βήμα προς την πλήρη αποκατάσταση. Ο βραχίονας δεν είναι ακόμη στο 100% της μυϊκής του δύναμης, όμως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για την επόμενη φάση της επαναπροσαρμογής μου στις συνθήκες αγωνιστικής οδήγησης, ούτως ώστε να επανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου. Και αυτό δεν θα συμβεί εν μια νυκτί. Θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος, ο οποίος, όλοι ελπίζουμε, να είναι ο ελάχιστος δυνατός. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Στόχος γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να εργαστούμε σωστά. Επανερχόμαστε βήμα – βήμα και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό κατόπιν μιας μακράς περιόδου απραξίας».
• Ο αδελφός του, ως συνήθως μετρημένος και προσεκτικός, δήλωσε: «Πάντα ήμουν ο εαυτός μου και πάντα ήμουν στην σκιά του αδελφού μου, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί. Αντιθέτως με παρακινεί (όταν μπορώ να εργαστώ ήρεμα). Μόνον με πολλή δουλειά και καλά αποτελέσματα διεκδικείς μια θέση στην πίστα. Αυτό που θαυμάζω περισσότερο σ’ αυτόν είναι ότι, παρ’ όλα όσα έχει πετύχει έως τώρα, παραμένει «πεινασμένος». Θέλει να βελτιώνεται καθημερινά, να μελετά και να συναντά τους αντιπάλους του. Νομίζω ότι αυτός είναι ο αποφασιστικός παράγων που τον έχει ωθήσει σε τόσες επιτυχίες».
• Ο «ομόσταυλός» του Pol Espargaro δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιστροφή του: «Αποτελεί το σημείο αναφοράς για το MotoGP και το να εργαστούμε πλάι του θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε επίπεδο».
• Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir, ερωτώμενος από την ισπανική εφημερίδα Marca σχετικά με την επάνοδο του συμπατριώτη του, ήταν λακωνικός: «Στόχος μου είναι να δώσω το 100%. Εάν αυτό είναι αρκετό για να νικήσω τότε όλα είναι εντάξει. Εάν όχι, τότε θα παλέψω για περισσότερους βαθμούς. Η νοοτροπία μου δεν θα αλλάξει εξ’ αιτίας της επιστροφής του Marquez».
• Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Fabio Quartararo ήταν λιγότερο πικρόχολος και περισσότερο ενθουσιώδης: «Είμαι χαρούμενος για την επιστροφή του Marc. Συναγωνιζόμενος μ’ έναν οκτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, του οποίου η απόδοση αποτελεί σημείο αναφοράς για το σπορ, τα όριά μου επεκτείνονται λίγο περισσότερο. Μου συνέβη το 2019, παρ’ όλο που δεν ήμουν σε θέση να τον νικήσω. Έμαθα πολλά απ’ αυτόν. Στην αρχή μπορεί λίγο να δυσκολευτεί, όμως σύντομα θα επιστρέψει στην κορυφή».


• Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 500 c.c. του 1982 (Suzuki) Franco Uncini (και σημερινός υπεύθυνος ασφαλείας της FIM), γνωρίζοντας καλά από σοβαρούς τραυματισμούς (εξαιρετικά τυχερός το 1983 στο Assen, όταν εμβολίστηκε από τον τότε rookie και μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή Wayne Gardner στο κεφάλι και παρέμεινε σε κώμα για πέντε ημέρες) δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale: «Εάν θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός;; Είμαι απολύτως σίγουρος! Κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του τους μήνες που πέρασαν ο θυμός του, η δίψα του και η θέλησή του για νίκη αυξήθηκαν. Θα χρειαστεί ίσως έναν ή δύο αγώνες για να επανέλθει στους ρυθμούς του, μα στην συνέχεια ο ταυρομάχος θα επιστρέψει. Μπορεί να ξεκινά την φετινή σεζόν από μειονεκτική θέση, όμως τον θεωρώ διεκδικητή του τίτλου. Ο Marc είναι από άλλον πλανήτη. Διαθέτει την δύναμη ταύρου και το μυαλό γεννημένου πρωταθλητή».
• Ο Simon Crafar, παλαιός αγωνιζόμενος και μόνιμος συνεργάτης του motogp.com, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό του άρθρο:
«Όταν οι αναβάτες βρεθούν για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων ανησυχούν για την απώλεια της «έκτης αίσθησης» που υποσυνείδητα τους υπαγορεύει ποιο είναι το όριο, η λεπτή εκείνη γραμμή που διαχωρίζει την επιτυχία από τον τραυματισμό. Κατ’ επέκτασιν αναρωτιούνται εάν, μετά την πολύμηνη διακοπή, η αίσθηση αυτή θα είναι παρούσα κατά την επιστροφή τους στην πίστα. Όταν ένας αναβάτης δεν κινείται στο όριο για κάποιους μήνες (και όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του πιέζουν στα άκρα κατά την διάρκεια της απουσίας του) είναι εύκολο να φανταστεί ότι μειονεκτεί σημαντικά. Στην πραγματικότητα όμως οι αναβάτες δεν ξεχνούν τις ικανότητές τους που έχουν βελτιώσει σημαντικά κατά την διάρκεια του χρόνου πιέζοντας, διερευνώντας τα όρια, κτίζοντας ανεκτίμητη γνώση σ’ ένα μυαλό που έχει αναπτύξει ενστικτώδεις πλέον αντιδράσεις.
Η πρώτη του Marc στην πίστα θα είναι εξουθενωτική πνευματικά και σωματικά, όμως, μετά από έναν καλό ύπνο, όλα θα έχουν έλθει στην θέση τους. Την επομένη, παρ’ όλους τους μυϊκούς πόνους, όλα θα είναι σαν να μην έχει λείψει ούτε μέρα. Για άλλη μια φορά θα μας αφήσει άναυδους»…
Οι πάντες ρωτήθηκαν για την επιστροφή του. Όλοι είχαν κάτι να πουν (φυσικά!)… Η συνέχεια δόθηκε στο Press Room, στα πλαίσια της καθιερωμένης «εισαγωγικής» συνέντευξης τύπου για τον πορτογαλικό γύρο.
Τα όργανα άρχισαν!


[full_Page]